Bett eller bettlöst?

Som ni vet så rider jag både med bett och bettlöst, jag varierar mellan det. Och jag tycker inte att det finns några rätt eller fel i det här ämnet, utan det handlar om åsikter och vad som passar bäst för hästen och ryttaren. 
 
Jag rider ju Thiesan med både bett och bettlöst och jag har egentligen ingen större andledning mer än att jag gillar att rida bettlöst och Thiesan verkar också tycka det är kul. Och bett rider jag med ibland för att jag känner att Thiesan inte har något problem med det och det är lättare att jobba hästen. Halsring rider jag i ibland för att det är så sjukt jävla kul! 
 
Dreamy rider jag bara bettlöst på, för hon funkar så himla bra på det, mycket bättre än på bett tycker jag. 
 
I alla fall som sagt, har jag inget emot något av de, för det vore ju konstigt eftersom jag rider med både bett och bettlöst. Det enda jag har emot är när det missbrukas, som med allt. Sliter du och drar i hästens mun är jag helt emot bett, det är inte okej! Samma med bettlöst, om man rider i repgrimma till exempel och sliter i den, så gör det ju ont på hästens nosrygg med. Det är inte bara bett som kan skada hästen, bettlöst med! 
 
Sen är det helt en egens val vad man ska rida på. Vill du rida bettlöst, gör det. Vill du rida på ett milt bett, gör det. Vill du rida på ett skarpare bett, gör det. Så länge du kan hantera det så inte hästen får ont. Det enda bettet jag egentligen inte tål är pessoabettet och det är inte ett bett jag skulle vilja rida på. Då finns det andra bättre lite skarpare bett. 
 
Så det jag ville komma fram till är att som jag skrev i början så finns det inget rätt eller fel, bettlöst behöver inte alltid vara det bästa och inte bett heller. Utan det handlar helt om vad ryttaren och hästen trivs på. 
 
 
 
 

Tomt här

Hej på er! 
Alltså, jag har nog världens bästa uppdaterade blogg! Or nah. 
 
I alla fall så har det inte hänt så mycket sen sist. Har ridit Thiesan 3 gånger, sen har jag inte gjort så mycket mer. 
 
I söndags så hoppade jag lite smått med henne och det gick sådär. Hon sprang förbi några gånger i början, det var nog bara en gång jag kunde hoppa dem två hinderna helt felfritt. Och då fick jag inte så bra känsla, men vi kom i alla fall över hinderna. :)
I tisdags red jag i halsring för första gången på länge och det var nog det bästa ridpasset på Thiesan hitills. Jag började med att ha på grimman också eftersom det var ett tag sen jag red i halsring, men jag behövde aldrig ta tag i den, så då tog jag av den efter ett tag och hade bara halsring. Jag kunde skritta,trava och galoppera utan problem och sen testade jag också hoppa ett litet hinder som stod framme. Och det gick jättebra det med. Jag kunde till och med göra framdelsvändning i bara halsring. Jag skrittade av ute sen, i BARA HALSRING! Jag var så sjukt glad efter det här ridpasset och det var så sjukt kul! Jag älskar verkligen att rida i halsring, för när det går bra känns det så coolt att kunna kontrollera henne nästan bättre med ett grimskaft runt halsen än med bett. 
I onsdags red jag också i halsring för att det hade gått så bra dagen innan. Men i onsdags gick det verkligen inte bra, hon lyssnade inte överhuvudtaget och bara sprang runt. Ja, mer behöver jag inte säga än att det gick riktigt dåligt. 
 
 

Ridningen i måndags

I måndags red jag Thiesan, barbacka. Red bort mot stockängen och hoppade litegrann. Jag fokuserade väldigt mycket på att jag skulle kunna kontrollera henne och att hon helt enkelt skulle lyssna. Och det gick faktiskt riktigt bra. Trots att hon var jättepigg så var hon jättekontrollerbar. Jag kunde travhoppa utan problem och även trava efter hindret och om hon började galopperade kunde jag sakta av väldigt fort. Så jag är väldigt nöjd. 
 
Sen så hoppade jag av och sprang och hoppade lite med henne och det tyckte hon var jättekul, jag longerade även lite och hon var väldigt avslappnad och sänkte huvudet. 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se