Fisen, Nessan, Leo och Papps

Onsdag 26/4: Började med att rida Thiesan och det gick väl helt ok, men hon var lite att hon la huvudet på sned i vänster varv på sned inåt och i höger varv la hon huvudet lite på sned utåt. Och det är svårt att få henne rak. 
Red lite skänkelvikningar och så i skritt. 
 
Efter Thiesan red jag lite dressyr på Nessan, red mycket övergångar och skänkelvikningar. Hon kändes fin, men blev lite springig ibland i traven, men var faktiskt fin efter galopperna när jag saktade av till trav, då brukar hon oftast bli springig, men inte i onsdags. Avslutade med att trava av i en lägre form.
 
 Torsdag 27/4: Red Leo och vi hade markarbete. Vi fick rida fram lite fritt och jag valde att göra mycket övergångar från trav till skritt, det funkar bra på honom, upplever att han blir mer lyhörd under hela ridpasset om man börjar så. 
Sen travade vi över lite travbommar och efter det körde vi lite lydnadsövningar. I vänster varv red vi över bom, upphöjd bom, bom och kanske 6-7 m till en bom. Mellan skulle vi fatta galopp. Första gången fick jag ingen galopp, men sen gick det bättre, men han blev lite springig dock. 
 
I höger varv gjorde vi så att vi kom in i galopp på bommen och sen i mellan sakta av till trav över en bom och upphöjd bom, det gick faktiskt väldigt bra, han var ganska lyhörd. 
Det var i alla fall en bra övning som jag måste testa på Nessan någon gång. Jag är jättenöjd över ridpasset, Leo var fin, börjar hitta lite knappar på honom, och nu tycker jag att han är väldigt rolig och mysig att rida. :) 
 
Fredag 29/4: Jag fyllde år, 16! Så nu får jag börja övningsköra!!! YEY! Så kul! Längtar tills jag är 18 och kan ta körkort, kommer vara så skönt. 
 
Jag var i alla fall ute i stallet och red både Ness och Fisen. Började med Nessan och jag red en liten skogsrunda barbacka. Hon var pigg och glad, så det var mysigt. 
Jag ramlade däremot av, för det hade ramlat ner en liten gran som jag tänkte att vi kunde hoppa över, men hon hoppade av lite stort, så jag hamnade i obalans och då började hon springa snabbare och då åkte jag av, haha! Men Nessan stannade som tur var! :) 
Hahha ser nu att tygeln sitter åt fel håll.
 
Efter Nessan så red jag Thiesan. Red en liten stund i paddocken och skrittade över några bommar på marken, men hon hade ingen framåtbjudning alls, så då red jag faktiskt iväg till en äng som är precis i närheten och skrittade lite där och då gick det bättre. Hon blev lite piggare och kändes mer arbetsvillig. Var inte alls lika mycket att hon lade huvudet på sned, litegrann, men inte alls lika mycket. Så det var kul! :) 
 
Idag red jag Happy och han var så pigg! Men han blir lite jobbigare att rida på våren/sommaren, då allt gräs kommer, då dyker han ner med huvudet så fort han får chansen. Men nu när jag har bettet får jag i alla fall upp huvudet lättare än när jag hade sidepullet. Så sidepullet får typ bli hans vinterträns haha. 
 
 
 

Presentation-Manessa

Kom på att jag inte gjort någon ordentlig presentation om Manessa, så tänkte göra det nu. Lite hur jag upplever henne och så. 
Manessa
Född 1999
Etyde-Da Capo
Arabiskt Fullblod
 
Manessa eller Nessan som hon kallas är ett brunt d-ponny sto på 18 år. 
 
Jag började rida henne i slutet av november förra året, eftersom Thiesan hade skadats och jag ville rida någon medan. 
I början var hon som hon är mot de flesta, ganska svårfångad i hagen, så det tog en liten stund varje gång. Jag gjorde som jag sett på ponnyakuten, att jag går fram en bit, backar, går åt sidan osv, för att få hennes uppmärksamhet och samtidigt inte komma fram för fort mot henne. Och när jag kunde komma nära henne, när hon accepterade mig, så klappade jag henne en stund innan jag kopplade på grimskaftet. 
 
Nu är det helt som bortblåst mot mig, hon kommer alltid och möter upp mig i hagen och ibland gnäggar hon till och med. ♥
Nessan är en häst som jag upplever som väldigt klok, jag vet inte riktigt varför, men hon känns så förstående på något vis. Hon har också en enormt stor personlighet, vilket jag tycker om, hon visar verkligen om hon gillar eller inte gillar någon och hon är väldigt tydlig i sitt kroppspråk. Jag förstår henne och hon förstår mig liksom. Jag tror verkligen att om man lär känna henne så har man helt klart en vän för livet. 
Hon är en väldigt speciell häst som jag tycker om massor. Vi har klickat väldigt bra helt enkelt, både personlighetsmässigt och ridmässigt. 
 
Hur är hon i ridningen då?
 

Dressyr: Nessan är utbildad LA dressyr har jag för mig och hon är väldigt enkel att påverka vad gäller sidförande. Nessan är pigg och väldigt ambitös, jag upplever det som att hon gillar att arbeta, hon är oftast väldigt lyhörd och possitiv. Kan bli lite springig precis efter galoppen, men det jobbar vi på. :) 
Hon är otroligt rolig att rida dressyr på. När jag rider henne i form, använder jag mycket ytterskänkel och yttertygel, alltså jag driver/lägger till ytterskänkel när det behövs och fångar upp på yttertygeln, och det funkar bra på henne. 
Hoppning: Tror hon är utbildad LC hopp=90 cm. För oss har det gått lite upp och ner i hoppninge, på grund av att jag känt mig osäker. Men Nessan är en jättebra hopponny, hon är snabb och vändbar och tycker att det är kul. Hon är extremt rolig att hoppa när det går bra (när jag inte sitter och är osäker).
Uteritter: Hon är snäll, pigg och rolig. Hon älskar att ridas ut och speciellt om hon får dra på lite i galoppen. Hon älskar att springa och är riktigt snabb! 

Thiesis och Nessis

Rider både Thiesan och Nessan på onsdagar nu, så igår blev det ridning på båda.
 
Började med Thiesan, först gick jag några varv för hand och sen satt jag upp och skrittade en kvart. Det gick ganska bra, förutom att hon la huvudet på sned ibland i vänster varv. 
Jag red en del skänkelvikningar och förvända slutor och då blev det lite bättre med "huvud-sneandet". 
 
Sen var det Nessans tur, red ett dressyrpass barbacka, men fokus på övergångar och galoppfattningar. Det gick helt okej, inget yey-pass men heller inget "nej-pass", hon blev lite i springig lite då och då, speciellt precis efter galoppen till traven. Så det är något vi får jobba mer på. 
Avslutade med en skrittur ute.
 
 
 
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se