Lite update

Förra söndagen så sa jag att jag skulle till Dreamy, men jag vaknade förkyld och det blev bara värre och då åkte vi aldrig. Sen så var jag sjuk både måndag och tisdag, så det blev ingen Thiesan i måndags. 
 
I torsdags följde jag med min kompis Ida till hennes medryttarhäst Tiffy. Vi hoppade litegrann och det gick bra. Det var ingen ridning på åkerby, för det var teorivecka förra veckan, jag och mamma gick på en hoppclinic. Det var ganska kul att titta på, men man lärde sig inte så mycket. Eller det kanske man gjorde utan att man tänkte på det. 
 
I fredags red jag på Thiesan.Red ut i skogen och klättrade lite i backar.  Hon var riktigt rolig att rida, hon var pigg men ändå lugn. Klättringen gick bra, i början ville hon trava upp, är ju lättare för henne, men sen så gick det bättre och hon skrittade när jag ville det. 
Det är ju väldigt bra att klättra, väldigt bra träning för hästarna, så det ska jag nog göra mer. 
I lördags red jag på Dreamy. Började med att rida lite i paddocken, hoppade lite, bara några språng och sen så övade jag lite galoppfattningar. Hon har lite svårt för det, vi övar ju inte på det så mycket, för när vi rider ut så fattar hon galopp själv. Det gick inte bra först, hon fortsatte bara trava, men sen så gjorde jag lite tydligare galoppskänkel och då galopperade hon. 
Sen så red vi ut en sväng i alla gångarter. 
Igår så red vi ut igen och då red jag Happy. Vi galopperade väldigt mycket och han var superpigg. Han har verkligen blivit rolig att rida, han har fått mycket bättre kondition och är så mycket piggare, såklart, det är ju jobbigt att springa när man har dålig kondition. I should know.
 
Annika, hästarnas ägare berättade att hon hade fått kontakt med någon som haft Happy på ett ridläger förut. Så då fick man veta lite information om honom, nu vet vi också vilken ras han är, han är en nordsvenskt och dölehäst blandning. Sen hade hon sagt att hon hoppade lite med honom också och att han var ganska duktig och att han tyckte att det var kul, när han väl ville. Vilket jag blev förvånad över, för han vill ju aldrig hoppa nu, förutom sist när jag hoppade en liten stock med honom. Han kunde också skänkelvikningar och öppna/sluta. 
Idag var jag hos Thiesan igen. Höll på från marken, körde lite sånt där följa John. Hon var jätteduktig och lyssnade jättebra på mitt kroppsspråk. Hon verkade bli ganska trött, för det är ju väldigt mycket att de får tänka när jag ger olika signaler och sånt. Men jag är supernöjd med henne. 
 

En fin Mirris och en pigg Happy

torsdags red jag Mirris igen. Vi hade bommar och åh vad han var fin. 
När vi skrittade fram så red jag lite bågar på spåret och det blev han väldigt mjuk av. 
När vi hade kommit igång lite så gjorde vi lite cerpentinbågar med 2 bommar på medellinjen i trav, det blev han också väldigt mjuk av. 
 
Sen så red vi på volterna med först travbommar och sen med en galoppbom. 
Sen så travade jag av i lång och låg form. 
Mirris var så fin och mjuk på det passet, var verkligen superkul. Började hitta lite knappar. 
 
Tyvärr så var det säkert sista gången jag red honom, för han flyttar ju hem idag, vilket är supertråkigt för jag har verkligen börjat gilla honom.. Hoppas han blir utlånad igen. ;)
 
Igår så red jag ut på Happy, med mamma och Dreamy. 
Happy var superpigg, vi började med att rida på en stubbåker, galopperade lite och det tyckte Happy var superkul, sen så raceade vi lite och Happy vann. Men Dreamy är egentligen snabbare, även fast Happy också är supersnabb, men hon verkade inte vara sugen på att springa fort igår. 
 
Men sen så red vi in i skogen, och där låg det en stock, och då tänkte jag hoppa det med Happy, tänkte att det kanske skulle gå eftersom att han var så pigg. Och HAN HOPPADE. Det var en ganska liten stock, men jag är ändå förvånad att han hoppade, trodde att han skulle typ stanna och kliva över den. Det var första gången jag hoppade med honom. :D
En bild på Happy från förra året, tycker han är så fin på den, synd bara att han hade sadel på sig, men aja, superfin ändå. 
 
 Sen så åkte jag och mamma till stallet igen, till åkerby och hjälpte till på handikappridningen, det var faktiskt ganska kul och så fick man lite motion när man behövde springa med vissa. 
Nu ska vi snart åka till Dreamy och Happy igen, ska rida Dreamy idag. 
 
 

Trickträning!

Vi ska börja kalla Thiesan för Tessan för det kallades hon tydligen för när hon var liten och Tessan låter ju lite gulligare. Men nu när man är så van vid Thiesan, kommer det vara svårt att säga Tessan till henne, men snart sitter det nog. Bara så ni vet vem Tessan är. 
 
Igår så körde jag i alla fall lite trickträning med henne, fortsatte med bergsgeten och puss.
 
Började med bergsgeten och hon var så sjukt duktig. Jag har kört med att jag har bommar framför henne, men igår så testade jag att ta bort de efter ett tag, för att se hur det skulle gå. Hon var superduktig, hon gick inte fram, utan hon förstod att hon skulle fortsätta göra bergsgeten, tog fram bakhovarna när jag hade godisen mot marken. Hon är verkligen superduktig och jag tror bergsgeten sitter väldigt bra nu. Har ju testat att ta ner handen bara, utan godis och så får hon godis efter och det har gått bra, men nu ska jag väl börja träna så hela tiden, att hon får godis precis efter hon gjort bergsgeten. Alltså att jag tar ner handen mot marken utan att ha godis i handen. 
 
 
Körde bergsgeten i ungefär 5 minuter, sen gick jag över till nästa trick, puss. Sätter handen med godis vid munnen och gör pussljud och när hon kommer med mulen så får hon beröm. Det gick ganska bra, men nästa gång kommer jag att testa på ett annat sätt. 
Att jag visar att jag har godis i händerna och sen sätter jag händerna bakom ryggen och då kommer hon förmodligen leta efter godiset och så fort hon kommer med mulen mot munnen som jag kommer fortsätta att "pussa" med, så kommer hon få godiset och beröm. Då kommer hon förmodligen förstå ganska snabbt vad hon ska göra, tror att det blir bättre än det jag kör med nu. 
 
 
Älski
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se