Thiesans stam-uppdaterad

Gjorde ett sånt här inlägg för några månader sen, men nu har jag hittat lite mer information och även bilder från längre bak i stammen som jag tänkte lägga upp och eftersom jag tycker att det är så kul att göra sånna här inlägg, så skriver jag om det. :)
 e: Labrador
u: Petruska
ue: Pegasus
uu: Nitouche
ee: Jovial
eu: Kolomea
 
 
 
Hennes pappa hette Labrador. Han var en fux med bläs och föddes 1975 och dog 2002. Såhär stod det om honom: "Storlinjerad med djup bog, mycket bra överlinje och långt kors. Harmoniskt benad med stark hasinskening. Intåad vänster fram. Mycket vägvinnande rörelser i skritt och trav.". Han var 169 i mankhöjd, fick 509 avkommor och blev även placerad i MSV hoppning, så en duktig hopphäst var han. :)
 
Petruska hette hennes mamma, hon föddes 1977 och var gulbrun. Hon var 157 i mankhöjd och föddes och stod på en ridskola i ett par år. Hon tävlade upp till LB i hoppning, blev diplomsto som 3-åring och var även snäll att rida in. Hon fick 2 avkommor. 
 
Hennes morfar hette Pegasus, föddes 1962 och var en isabell med genomgående bläs. Pegasus var 157 i mankhöjd och hade ett perfekt lynne. Extreiört uttalande: "God resning, kraftigt bogparti, långt kors. God bredd i bålen. Korta skenor. Goda rörelser. Skruvar något bak.". 
 
Mormorn hette Nitouche, ett brunt sto, som hon också stod på en ridskola. Stod att hon var en underbar häst som hoppade bra.  Föddes 1963. 
 
Thiesans farfar hette Jovial och föddes 1952 och dog 1977.  Han var brun med en stjärn och snopp, 163 cm i mankhöjd. Jovial var 97% engelskt fullblod och man var mycket tveksam till att ta in honom i aveln då han både rörde sig och såg ut som ett fullblod och det var inte riktigt den typ av häst man ville ta in i aveln på den tiden, men man bestämde sig ändå för att ge honom en chans. Han lämnade massa svårklassade hästar efter sig, blandannat Thiesan pappa. Såhär stod det om honom "Något kvadratisk, högädel. Utmärkt bog. Gott skelett. Mycket god hopp- och galoppförmåga. Temperamentet gott". 
 
Hennes farmor hette Kolomea, ett brunt sto med en skjuten stjärn. Hon föddes 1969 och dog 1988. Hon var 162 i manköjd. 
 
Thiesan har inga helsyskon.
Raser hon har i sig är: 
-Svenskt halvblod
-Engelskt fullblod
-Trakhener
-Ostpreusser
-Angloarabiskt fullblod
Thiesan pappa Labrador, riktigt snygg! *-*
 
Petruska, hennes mamma. 
 
Hennes  morfar, Pegasus.
 
Mormorn, Nitouche. 
 
Thiesans farfar Jovial.
 
Thiesans farmor Kolomea. 
 
Nu tänkte jag lägga upp bilder från lite längre bak i stammen. 
Hennes farfars far, Bohéme. 
 
Hennes mormors far, Pompe. 
 
Hennes mormors mor, Klarinette. 
 
Hennes farfars farfar, Printonan Boy. 
 
Hennes farfars farfars far, Printonan. 
 
Hennes mormors morfars farmors far, Lord Garet.
 
Hennes mormors morfars farfar och även hennes mormors morfars morfars far, Humanist. 
 
Hennes mormors morfars mormors mor, Sissy. 
 
Finns bilder längre bak, men dem orkar jag inte lägga upp, haha. ;)
Var i alla fall väldigt kul att forska lite i hennes stam igen, hittade mer information än förra gången. :D
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se